January 2012

Konflik Mahathir-Anwar, bila kemuncaknya?

Zainulfaqar | Jan 31, 10:07 AM

Sedar tak sedar sudah hampir 14 tahun pertembungan politik di antara mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan timbalannya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Semenjak Dr Mahathir memecat Anwar pada tahun 1998 daripada jawatan timbalan perdana menteri dan menteri kewangan, pertarungan di antara dua gergasi politik ini masih belum lagi reda. Baca Lagi »

Rosmah 'belanja' RM325,000 untuk Rezza Shah jadi tanda tanya

Zainulfaqar | Jan 31, 9:54 AM

Pengerusi Festival Fesyen Islam (IIF) Raja Rezza Shah (gambar) berdalih, perbelanjaan 'misteri' isteri perdana menteri sebenarnya adalah stok untuk sebuah kedainya di London. Mengapa Rosmah pula yang membeli 61 helai pakaian mewah tersebut? Baca Lagi »

Anak dibawa turun ke jalan raya kerana yakin peserta bukan perusuh!

Zainulfaqar | Jan 25, 6:35 PM

Ini bukan kali pertama saya menyertai perhimpunan aman, malah turut membawa anak-anak bersama di setiap perhimpunan aman yang kami pergi. Bermula 20 September 1998. Ketika itu saya sarat mengandungkan anak yang ketiga, tujuh bulan. Baca Lagi »

PM cadang 'blueprint' majukan sekolah Tamil selepas 54 tahun merdeka

Zainulfaqar | Jan 22, 11:33 PM

Selepas lebih 50 tahun masyarakat India menyokong MIC dan Barisan Nasional, rupa-rupanya tiada satupun 'blueprint' untuk memajukan kaum minoriti itu. Baca Lagi »

Ibrahim berjaya selamatkan keluarga Sharizat guna isu 'balas dendam' NFC

Zainulfaqar | Jan 22, 10:53 PM

Dua bekas pekerja bukan Melayu seakan cuba dikambinghitamkan oleh pertubuhan pendesak Melayu bernama Perkasa, dipercayai demi mengalih perhatian rakyat dari terus menyerang keluarga Ketua Wanita Umno Datuk Seri Sharhrizat Abdul Jalil yang dikaitkan dengan penyelewengan RM250 juta dana NFC. Baca Lagi »

KP PAS Kedah kongkong siswa KUiN lagi?

Zainulfaqar | Jan 17, 10:42 PM

“Dalam negara sekular yang dikatakan jauh dari agama (Islam) pun mempertahankan kebebasan berfikir, bersuara, berdialog hatta berkumpul. Takkan di dalam negari yang mempunyai cita-cita Islam seperti Kedah ini, semua kebebasan itu dihalang dengan perkataan ‘haram’," kata mahasiswa Baca Lagi »