February 2012

Abdullah bangga semangat anak buah

Zainulfaqar | Feb 20, 5:56 PM

Ketua Jurulatih Perlis itu memberikan reaksi demikian mengulas kejayaan anak didiknya mencipta kemenangan ke atas skuad dari Pulau Mutiara yang beraksi di Liga FAM, 3-0 pada perlawanan pusingan pertama di Stadium Utama Negeri, Kangar. Baca Lagi »

Ezam nasihat Najib tolak debat dengan Anwar?

Zainulfaqar | Feb 20, 5:48 PM

Adakah Ezam sendiri tidak yakin dengan kebolehupayaan Najib untuk berhadapan dengan cabaran debat oleh Anwar, beliau sendiri mempunyai jawapan dan helah. Baca Lagi »

Pakatan dakwa Najib keliru, tolak 1Malaysia

Zainulfaqar | Feb 20, 4:35 PM

“Najib telah meninggalkan segala pembaharuan dan transformasinya. Beliau kembali kepada cara lama politik menggunakan wang dan bangsa,” kata Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli. Baca Lagi »

Salah petikan: Guan Eng desak the Star mohon maaf

Zainulfaqar | Feb 20, 4:11 PM

Ketua Menteri Pulau Pinang menafikan laporan akhbar The Star yang berbunyi, "Kami tidak bersetuju Perdana Menteri mesti sentiasa terdiri daripada orang Melayu kerana kami mahu rakyat yang membuat keputusan". Baca Lagi »

Jingga 13 P.Pinang mahu siasat 'misteri' ceti tanah Kg. Binjai

Zainulfaqar | Feb 20, 3:36 PM

"Kalau tanah Kampung Binjai itu milik pemaju (serta) didakwa bukan milik bersama dengan seorang Ceti bukan kerakyatan Malaysia, mengapa mahkamah menolak permohonan saman oleh pemaju," ujar beliau. Baca Lagi »

Politik perkauman hanya merenggangkan perpaduan rakyat

Zainulfaqar | Feb 20, 1:31 PM

Sekiranya rakyat bersedia menolak politik berkauman, beliau berkata kesediaan itu sekaligus meletakkan Umno, MCA, MIC serta parti komponen Barisan Nasional lain tidak lagi relavan di persada politik tanah air. Baca Lagi »

Najib Anwar akan berdebat, kata Merdeka Center

Zainulfaqar | Feb 20, 1:10 PM

Debat Presiden MCA dan Setiausaha Agung DAP telah melonjak pada keperluan berdebat antara Perdana Menteri dan Ketua Pembangkang di PRU13. Baca Lagi »

Rakyat jangan terpengaruh fitnah 'KN P.Pinang pro Singapura'

Zainulfaqar | Feb 20, 12:46 PM

"Memainkan sentimen anti-Singapura adalah bukan sahaja provokasi perkauman tetapi juga double-standards kerana apabila Singapura datang ke (Wilayah Pembangunan) Iskandar, Johor tiada masalah tetapi tidak di Pulau Pinang. Baca Lagi »

BN nasihat Najib, pembangkang debat terbuka

Zainulfaqar | Feb 20, 12:05 AM

"Pada Ogos 2008, Presiden Gerakan Tan Sri Dr Koh Tsu Koon juga berdepan dengan Lim Guan Eng dalam debat di auditorium DBP (Dewan bahasa dan Pusataka), beberapa bulan selepas beliau kalah dalam pilihan raya umum. Baca Lagi »

Lang-Gar!: Anwar ulangi hasrat debat dengan Najib

Zainulfaqar | Feb 19, 1:01 AM

"Tadi Lim Guan Eng telah berdebat dengan Chua (Soi Lek) mengenai masa depan orang Cina, bila pula Anwar nak berdebat dengan Najib," ujar Ketua Pembangkang. Baca Lagi »

Bazaar Perdana: Musa, Umno terima kata dua LANG-GAR!

Zainulfaqar | Feb 18, 9:34 PM

"Jika pasukan Datuk Musa masih berdolak dalih dengan 800 Melayu terbabit, LANG-GAR! rancang untuk mengadakan protes terbuka di depan Bangunan Umno Bukit Mertajam kelak," ujarnya Pengerusi LANG-GAR! Baca Lagi »

Cherok To'kun Saksi Anwar LANG-GAR! Regim Malam Ini

Zainulfaqar | Feb 18, 8:41 PM

"Saya senantiasa memberi komitmen terhadap apa jua agenda perubahan yang dilakukan oleh anak muda kerana saya yakin masa depan Malaysia yang lebih bermaruah akhirnya di tangan orang muda," ujar Ketua Pembangkang. Baca Lagi »

Bayan Mutiara: 2 pemimpin Umno dicabar lepas jawatan jika fitnah

Zainulfaqar | Feb 17, 5:19 PM

Dua pemimpin berkenaan adalah Pengerusi Perhubungan Umno Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman dan Datuk Abdul Rahman Dahlan (Ahli Parlimen Kota Belud). Baca Lagi »

Skandal NFC: Rafizi, Zuraida terima 'surat cinta' Sharizat

Zainulfaqar | Feb 17, 2:36 PM

'Surat Cinta' Sharizat kepada kedua-dua pemimpin PKR itu adakah bakal membawa pada lebih ramai lagi saspek 'pecah amanah' di kalang Menteri Umno didedah? Baca Lagi »

Debat TOL: 'Diam' Nor Mohammad setuju hadapi Guan Eng?

Zainulfaqar | Feb 17, 1:04 PM

PEMUDA Pakatan Rakyat Pulau Pinang menganggap Tan Sri Nor Mohamed Yakcop bersedia untuk berdebat dengan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng pada 29 Februari ini di Dewan Besar Sungai Dua dekat Parlimen Tasek Gelugor. Baca Lagi »

Undur tentera, bebas Palestin jika Israel mahu diiktiraf - Anwar

Zainulfaqar | Feb 17, 10:47 AM

Penjelasan Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini antara lain meminta Israel berundur dari tanah Arab, keganasan ketenteraan dihentikan serta hormat aspirasi umat Islam Palestin jika mahu Israel diiktiraf. Baca Lagi »

NFC: Saya tak mahu sangka buruk, dalih Muhyiddin

Zainulfaqar | Feb 17, 7:52 AM

"Saya tidak mahu buat komen secara khusus perkara itu, soal ini ada hubung kait dengan siasatan yang dibuat dan belum selesai lagi..." dalih timbalan perdana menteri. Baca Lagi »

Najib beri BN Sabah isyarat PRU13 kian hampir

Zainulfaqar | Feb 17, 7:42 AM

Pertemuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dengan pemimpin Barisan Nasional Sabah secara tertutup di Kota Kinabalu malam tadi membayangkan pilihan raya umum ke-13 kian hampir mestipun tiada desas-desus membubarkan Dewan Rakyat pada masa terdekat. Baca Lagi »

Tektik cuba selamatkan Mahathir dalam isu Israel

Zainulfaqar | Feb 17, 3:30 AM

"Kalau dengan orang Cina, dia (Anwar) jadi orang Cina, kalau dengan orang Melayu, dia jadi orang Melayu, kalau dengan orang Islam, dia jadi ulama. Bila dengan Israel, dia menyokong Israel," dalih Dr Mahathir. Baca Lagi »

Harussani 'haruskan' PM rai Thaipusam ikut Hindu

Zainulfaqar | Feb 17, 2:53 AM

TiDAK salah Perdana Menteri Datuk Seri Najib meraikan Thaipusam yang menjadi perayaan keagamaan bagi penganut Hindu? Harussani berdalih 'harus'? Baca Lagi »

Pages