October 2012

AyatoLlah: Afnan Hamimi 'ustaz biadap', kata Abu Nawas

Zainulfaqar | Oct 31, 6:59 PM

Abu Nawas (gambar) mendakwa Setiausaha Pemuda PAS Pulau Pinang di depan khalayak berkata, "Kenapa cium tangan, cium kaki la" semasa disantuni oleh seorang pemimpin PAS Kawasan yang nyata lebih tua daripadanya dalam satu majlis rasmi Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Baca Lagi »

Wakaf Seetee Aisah jadi model peneraju komersial tanah wakaf

Hirnissa | Oct 31, 5:29 PM

Pusat Perniagaan Wakaf Seetee Aisah di Jalan Tun Hussein Onn di Seberang Jaya, menjadi model pusat komersial pertama seumpamanya di negara ini membabitkan tanah wakaf untuk faedah umat Islam. Baca Lagi »

AyatoLlah: Ulamak beri jaminan aman jika Asri setuju wacana

Zainulfaqar | Oct 31, 11:50 AM

Setiausaha Dewan Ulama PAS Pusat memberitahu bahawa pihaknya bersedia mengikut format wacana yang digariskan oleh Mohd. Asri. Baca Lagi »

Sanggup undi BN demi jawatan kontrak di SKMM

Zainulfaqar | Oct 31, 11:07 AM

Kami diminta melakukan sesuatu yang lebih besar dari dipaksa untuk sokong BN untuk jaga jawatan kontrak kami. Baca Lagi »

MP MIC dedah Samy Vellu dalang kondo Batu Caves?

Jelas secara tidak sengaja, P Kamalanathan telah mengkantoikan kebodohan MIC yang cuba memainkan sentimen agama di kalangan kaum India. Jelaslah bahawa, projek kondominium itu sebenarnya diluluskan oleh Barisan Nasional. Baca Lagi »

Umno pembawa dan penangguh masalah AES

Zainulfaqar | Oct 31, 10:13 AM

Kenyataan Khairy Jamaluddin seakan membangkitkan tanda tanya, adakah sistem yang membebankan rakyat ini diperkenalkan tanpa suatu kajian terperinci terlebih dahulu? Baca Lagi »

'Tanda Putera' akhirnya ditayangkan pada 2013

Hirnissa | Oct 31, 2:05 AM

Pakatan Rakyat sebelum ini mendesak satu pratonton dibuat untuk menilai jika terdapat elemen perkauman dalam filem itu. Baca Lagi »

Fokus daftar warga India Program Emas P.Pinang - Guna

Zainulfaqar | Oct 30, 3:11 PM

Ahli Majlis bagi MPSP berkata, insiatif pihak berwajib perlu demi memastikan imej Kerajaan Negeri di bawah pentadbiran Ketua Menteri, Y.A.B Tuan Lim Guan Eng senantiasa dilihat adil kepada semua kaum di negeri Pulau Pinang. Baca Lagi »

Karnival Komuniti Hijau 3 Nov di Megamal Pinang

Zainulfaqar | Oct 30, 1:39 PM

Gerai pameran dan persembahan pentas turut dibuka membabitkan sekolah-sekolah berwajib yang mengambil bahagian dalam Pertandingan Anugerah Sekolah Hijau. Baca Lagi »

Beraninya Fathul Bari berdepan Soi Lek

Zainulfaqar | Oct 30, 12:02 PM

Ketua Pegawai Eksekutif sekretariat Ulama Muda Umno (ILMU) itu berdalih kononnya beliau ingin memberi penjelasan sebenar mengenai hudud. Baca Lagi »

Mengapa Soi Lek, The Star 'putar' nilai hartanah P.Pinang?

Institut Pulau Pinang kesal bahawa manipulasi itu tidak masuk akal dan berniat jahat data telah dikaitkan dengan institusi kami dan digunakan untuk memburuk-burukkan kerajaan negeri Pulau Pinang, dan menuntut supaya pembetulan dibuat segera untuk memastikan bahawa orang ramai tidak mengelirukan. Baca Lagi »

Pengerusi Masjid tak edar borang daftar anak kariah dipersoal

Zainulfaqar | Oct 30, 11:07 AM

Sumber dalaman yang diteroka memberitahu, terdapat unsur salah urus dana di masjid berkenaan sehingga dikatakan sebagai salah satu punca proses melantik jawatankuasa kariah masjid yang baru cuba dihalang oleh pihak tertentu. Baca Lagi »

Jocelyn Tan berdepan saman fitnah Guan Eng demi Soi Lek?

Zainulfaqar | Oct 30, 7:56 AM

Ketua Menteri Pulau Pinang mempersoal wibawa Jocelyn Tan kerana sanggup mengfitnah melalui kolum dalam akhbar The Star serta selain didakwa ghairah dengan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek. Baca Lagi »

Tiada gerakan al-Qaeda di Malaysia - PDRM

Hirnissa | Oct 30, 12:47 AM

Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak mengesan gerakan Al-Qaeda di negara ini berdasarkan pemantauan risikannya, kata Pengarah Jabatan Petugas Khas dan Anti Pengganas Bukit Aman, Datuk Mohamad Fuzi Harun. Baca Lagi »

Pelajar USM nyaris maut terjatuh dari tingkat tujuh asrama

Hirnissa | Oct 30, 12:29 AM

Pada kejadian pukul 11.30 pagi, pelajar berusia 21 tahun itu ditemui dalam kedaaan terlentang di atas bumbung parkir kereta selepas dikatakan terjatuh menerusi tingkap biliknya. Baca Lagi »

Negeri-negeri Pakatan Rakyat sekat pelaksanaan kamera AES

Hirnissa | Oct 30, 12:17 AM

Kesemua empat buah negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat (PR) memutuskan untuk menggantung pelaksanaan Automated Enforcement System (AES) oleh kerajaan pusat yang penuh kontroversi. Baca Lagi »

Jemput atau 'sembelih' Asri bak Aziz Bari?

Zainulfaqar | Oct 29, 4:20 PM

Apakah motif Dewan Ulamak PAS menjemput Asri berwacana di atas pentas mereka? Baca Lagi »

Soi Lek, The Star digesa buktikan harga hartanah P.Pinang 'melambung'!

Zainulfaqar | Oct 29, 3:25 PM

Datuk Seri Chua Soi Lek mendakwa Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah merampas peluang lebih 100,000 keluarga di negeri berkenaan dari memiliki rumah disebabkan harga hartanah melambung. Baca Lagi »

Menteri, jangan tunggu Sekolah jadi medan bunuh!

| Oct 29, 2:09 PM
Nampaknya sekolah pun seakan bukan lagi tempat yang sihat dan selamat untuk anak-anak apabila pelajar India pula dikesan meninggal rakan sebaya. Betulkah Malaysia destinasi paling selamat di rantau Asia seperti yang dicanang oleh seorang menteri sebelum ini? Saravanan, 14, pelajar tingkatan 2 Sekolah Menengah Kebangsaan Pulau Sebang, Alor Gajah ditemui... Baca Lagi »

Ulang Tahun Ke-43 FMM terima penghargaan Ketua Menteri

Zainulfaqar | Oct 29, 11:15 AM

Presiden FMM, Tan Sri Datuk Yong Poh Kon dan Kooh Cheok Sin (Pengerusi FMM Pulau Pinang) turut menyertai YAB Tuan Lim Guan Eng pada keraia itu. Baca Lagi »

Pages