November 2012

OCPD 'berdalih' elak SUARAM bertemu mangsa

Zainulfaqar | Nov 30, 8:32 AM

Sean Ho (paling kanan) selaku koordinator badan hak asasi manusia negeri berkata, pihaknya mahu mengesahkan siasatan polis mengikut tatacara pengendalian piawai (SOP), bukan mengenakan renjatan elektrik ke atas mangsa sebagaimana yang didakwa sebelum ini. Baca Lagi »

Tanam semula pokok selepas lebar jalan - MPPP

Zainulfaqar | Nov 29, 8:12 PM

Demi mencari titik persemahaman, Rajendiran berkata, MPPP akan mengadakan suatu perbincangan mambabitkan CAP, ALIRAN, SAM, MNS dan Sahabat Taman Botani Pulau Pinang di sini sekitar jam 3.30 petang esok esok. Baca Lagi »

Runding polis ganti piket selamatkan mangsa kejutan elektrik

Zainulfaqar | Nov 29, 2:15 PM

Cadangan piket selamatkan Tarmizi dari serangan dalam lokap yang sepatutnya dilancarkan di Balai Polis Perda, Bukit Kerajaan petang ini ditangguhkan hasil nasihat pemimpin persatuan penduduk di Seberang Jaya. Baca Lagi »

Tol Jambatan PP kekal RM7 atau naik RM9.40, tanya Guan Eng

Zainulfaqar | Nov 29, 12:57 PM

Ketua Menteri Pulau Pinang berkata, kegagalan pusat mengumumkan status terbaru kadar Tol Jambatan Pulau Pinang memberi kesan berantai kepada pengguna kemudahan itu. Baca Lagi »

PAU2012: Izzah cuit Najib debat dengan ayahnya

Zainulfaqar | Nov 29, 12:17 PM

Presiden Umno pernah berdalih, "debat bukan budaya kita..." semasa dipelawa debat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim. Baca Lagi »

Jangan sebut 'InsyaAllah' lagi?

| Nov 29, 12:04 PM
Bagi saya tidak salah menggunakan tulisan InsyaAllah, kerana kita membunyikan dengan bunyi yang betul. Tapi kalau ada yang nak menggunakan In Sya Allah atau In sha Allah, silakanlah. Baca Lagi »

Lebih sesat dari babi (3)

Setelah memetik apa yang pernah saya tulis itu, saya ulangi apa yang selalu saya sebut bahawa parti mana pun yang guna hujah seperti di atas adalah lebih sesat dari babi. Baca Lagi »

Seludup 398,000 pil kuda bernilai RM8j dirampas tentera, polis?

Zainulfaqar | Nov 28, 9:41 PM

Kementerian Dalam Negeri (KDN) mungkin tahu sejauhmana kebenaran mengenai anasir rasuah di sempadan Malaysia-Thailand membabitkan polis. Baca Lagi »

Lancar piket 'anti keganasan polis' di Balai Perda petang esok?

Zainulfaqar | Nov 28, 7:10 PM

Dilaporkan, mangsa dipaksa mengaku bersalah kononnya hasil ujian air kencing, manakala, waris mangsa diperas RM5,000. Baca Lagi »

Huru-hara yang Tun Mahathir amarkan di PRU13

Zainulfaqar | Nov 28, 1:53 PM

Kalau saya jadi Anwar pun, bagaimana boleh saya menjadi perdana menteri kalau negara saya digadai kepada kuasa asing. Baca Lagi »

Dulu dirogol, sekarang Amah 'makan' batang mop

Zainulfaqar | Nov 28, 11:42 AM

Pihak pembelaan mendakwa, bangun lambat punca mangsa didera. Baca Lagi »

Banyak istighfar dengar ucapan pemimpin Umno

Ucapan Muhyiddin terganggu sekejap kerana kesampaian Wanita nombor satu negara, Rosmah Mansor, bagi memberikan penghormatan kepada isteri Perdana Menteri yang jelita itu. Baca Lagi »

Manfaat 'Zakat Pulau Pinang' wajar dikayakan - Zakiyuddin

Zainulfaqar | Nov 28, 10:28 AM

Ikuti wawancara ekslusif bersama Ahli Lembaga Pengarah Zakat Pulau Pinang, Ir. Haji Ahmad Zakiyuddin Bin Abd Rahman mengenai polisi baru umat Islam. Baca Lagi »

AES kekal swasta, tiada cadangan diskaun saman

Zainulfaqar | Nov 22, 6:41 AM

Pelaksanaan AES sekaligus dikatakan Kerajaan Pusat cuba menswastakan sistem keselamatan trafik negara. Bila pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu menswastakan polis dan tentera? Baca Lagi »

Yahudi pun lawan Zionis?

| Nov 21, 1:54 PM
'Rabbi' Yahudi turut membakar bendera Israel sebagai membantah Zionis serang rakyat Gaza. Baca Lagi »

DAP bawa mesej kemanusiaan Gaza, kecam Zionis

Zainulfaqar | Nov 21, 11:34 AM

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata, banyak lagi kehilangan jiwa rakyat Palestin dan rakyat Israel sekiranya Zionis terus menyerang Gaza. Baca Lagi »

Venezuela, Palestin, Memali...

Sehinggakan Datuk Bandar London, Ken Livingstone, menyifatkan beliau sebagai perkara terbaik dari Amerika Latin setelah bertahun lamanya. Baca Lagi »

Bumbung masjid, dinding gereja?

| Nov 20, 11:56 PM
Adakah masjid hanya untuk tempat solat 5 waktu?Solat jenazah? Solat Jumaat? Dan kenduri kendara sahaja??? Jika kita lihat secara mendalam apa yang sedang berlaku sekarang amatlah menyedihkan. Baca Lagi »

Patahiyah perjelas punca MPPP roboh binaan 'haram' di Sg.Gelugor

Zainulfaqar | Nov 20, 9:11 PM

Yang Dipertua MPPP menjawab pertikaian banyak pihak, termasuk kepemimpinan Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Baca Lagi »

50 peratus lagi diskaun lesen jaja MPPP tahun depan

Zainulfaqar | Nov 20, 7:03 PM

KETUA Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng mengulas mengenai kontroversi kira-kira 20 penjaja tanpa lesen menuntut hak berniaga di sekitar Padang Kota Lama baru-baru ini. Baca Lagi »

Pages