December 2012

Hapus tol jambatan pertama P.Pinang bukan idea yang mustahil

HAPUSKAN Tol Jambatan Pertama Pulau Pinang bukanlah suatu idea yang mustahil jika seluruh rakyat bangkit memberi isyarat kepada pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sekarang ini. Baca Lagi »

BN janji 103 rumah 30 tahun lepas ditepati Guan Eng

Zainulfaqar | Dec 12, 5:16 PM

Sebanyak 103 rumah percuma untuk rakyat Pulau Pinang yang dijanjikan oleh Kerajaan Negeri era Barisan Nasional hampir 30 tahun lepas ditepati oleh Kerajaan Negeri era Pakatan Rakyat baru-baru ini. Baca Lagi »

Politik Rasis Pengerusi Barisan Nasional Pulau Pinang

Afif Bahardin
Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) mengecam sikap Teng yang cuba mewujudkan rasa tidak senang di kalangan masyarakat bukan Islam dengan kenyataan berbaur hasutan itu. Hakikatnya, semenjak Pakatan Rakyat memerintah, nasib masyarakat Pulau Pinang, tak kira ras dan agama terus mendapat pembelaan sewajarnya daripada kerajaan negeri. Baca Lagi »

Trek berbasikal, Inisiatif Hijau P.Pinang diiktiraf Pusat

Zainulfaqar | Dec 5, 3:13 PM

Pengarah Korporat MPPP, Ar. Patrick Khoo Poh Aik berkata, pihaknya menerima sijil penyertaan serta cek bernilai RM5,000. Baca Lagi »

Henti fitnah MPPP tidak selenggara 'Jalan Persekutuan'

Zainulfaqar | Dec 5, 10:06 AM

Ahli Majlis MPPP berkata, penyelenggaraan jalan dari Bulatan Gelugor ke Tanjung Tokong melalui Bayan Lepas, Teluk Kumbar, Batu Feringghi dan Tanjong Bunga adalah di bawah tanggungjawab ayarikat lantikan Kerajaan Pusat, iaitu Belati Wangsa. Baca Lagi »

Sensitiviti penduduk Jalan Tanjung Bunga 7 dirujuk JKR - Hock Seng

Hirnissa | Dec 5, 9:01 AM

Exco Kerajaan Negeri berkata, hasrat melebarkan jalan tersebut sebenarnya demi menyurai kesesakan trafik yang sebenarnya menyentuk kepentingan umum rakyat, termasuk sensitiviti penduduk setempat. Baca Lagi »

'Tekanan' punca KLIDC serah balik tanah Taman Manggis

Zainulfaqar | Dec 4, 12:51 PM

Barisan Nasional yang digambarkan tidak mampu membayar RM22 juta kepada Kerajaan Negeri kemudiannya berdalih bahawa tanah tersebut yang sepatutnya dibeli oleh mereka telahpun dijual kepada KLIDC. Baca Lagi »

PP perlu polisi jalan raya, alam sekitar baru

CADANGAN Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) memindahkan 20 pokok teduhan serta menanam semula 44 pokok lain yang bakal ditebang bagi melebarkan Jalan Masjid Negeri, George Town adalah suatu langkah yang mengimbangi antara tuntutan pengguna dan melestari alam sekitar. Cadangan MPPP itu demi menangani kesesakan trafik sungguhpun nyata akan mengganggu sistem... Baca Lagi »

Agih royalti minyak Petronas melalui Pusat tak diterima Kelantan

Zainulfaqar | Dec 1, 8:22 AM

Petronas memberi penjelasan ekoran daripada Exco Kelantan, Datuk Husam Musa (gambar) mendakwa Petronas telah melanggar kontrak yang ditandatangani dengan kerajaan negeri Kelantan pada 1975. Baca Lagi »

Kemaluan disimbah asid disyaki perkosa gadis bawah umur

Hirnissa | Dec 1, 7:55 AM

Kemaluan disimbang asid oleh waris mangsa gara-gara merogol budak bawah umur. Baca Lagi »

PAS Pulau Pinang MATI PUCUK?

Petang tadi saya sempat ziarah orang lama PAS Pulau Pinang di Sungai Dua. Banyak tukar2 pandangan dan kongsi2 cerita. Dipendekkan cerita, saya cukup tertarik dengan kenyataan beliau,”Kepimpinan PAS Pulau Pinang sebenarnya MATI PUCUK!!! Baca Lagi »