Dari Blog

Mana Shafie Apdal menyorok masa Semporna diserang?

Blogger: Apakah patut Safie Afdal dikata menyuruh puak Sulu datang ceroboh Sabah? Baca Lagi »

Dalang pencerobohan Sulu telah di kenal pasti

Ikuti pendedahan berani King Jason mengenai dalang-dalang Umno merangcang huru-hara di Lahad Datu untuk memanggil perintah Darurat Sabah. Baca Lagi »

UMNO pengkhianat sebenar: “Orang Melayu tidak perlu takut kepada DAP” – Hanipa Maidin

Orang Melayu harus menerima hakikat bahawa DAP tidak pernah mengancam kedudukan mereka apalagi agama Islam yang jelas diangkat sebagai Agama Persekutuan dalam perlembagaan negara. Baca Lagi »

Asalkan Umno untung, rasuah seks pun boleh bebas

Dalam negara ini, celaka mana pun boleh buat apa jua kesalahan asalkan berkuasa dalam Umno atau baik dengan orang berkuasa dalam Umno atau buat sesuatu untuk bagi kuasa kepada Umno. Baca Lagi »

Ahli PAS wajib belajar dari kesilapan Nasa dan jangan hanya kutuk

Adapun Nasaruddin Mat Isa telah meninggalkan perjuangan Islam dan rela menjadi gonggongan golongan sekular terutamanya Najib Tun Razak serta Rosmah. Baca Lagi »

Isu gambar kursus kahwin jadi super impose gereja.

Sekarang neh kedua2 belah pihak iaitu bloggers pr dan bloggers umno mengatakan bahawa gambar yang masing2 sebarkan adalah original. Gambar yang pihak lain sebarkan adalah versi super impose.
Yeke? Baca Lagi »

PAS Pulau Pinang MATI PUCUK?

Petang tadi saya sempat ziarah orang lama PAS Pulau Pinang di Sungai Dua. Banyak tukar2 pandangan dan kongsi2 cerita. Dipendekkan cerita, saya cukup tertarik dengan kenyataan beliau,”Kepimpinan PAS Pulau Pinang sebenarnya MATI PUCUK!!! Baca Lagi »

Lebih sesat dari babi (3)

Setelah memetik apa yang pernah saya tulis itu, saya ulangi apa yang selalu saya sebut bahawa parti mana pun yang guna hujah seperti di atas adalah lebih sesat dari babi. Baca Lagi »

Kumpulan sokong AES di Penang "hilang tak berkubur"

Walau bagaimanapun, pihak kami telah menerima khabar mengatakan bahawa kumpulan ini tidak berminat untuk berjumpa. Ini sekaligus menunjukkan bahawa mereka ini tidak serius dan hanya mahu mencetuskan kekacauan di Bangunan Kerajaan. Baca Lagi »

MP MIC dedah Samy Vellu dalang kondo Batu Caves?

Jelas secara tidak sengaja, P Kamalanathan telah mengkantoikan kebodohan MIC yang cuba memainkan sentimen agama di kalangan kaum India. Jelaslah bahawa, projek kondominium itu sebenarnya diluluskan oleh Barisan Nasional. Baca Lagi »

Cina nak ke lagi dikaitkan dengan MCA yang maki dan hina Islam?

Saya jumpa beberapa orang yang tak suka dikaitkan dengan Umno. Ada sorang yang kata "I do not wish to be associated with racist".
 
Seorang lagi pula agak jelas penjelasannya. "Tak boleh dah mengaku Umno. Kita ni nak berniaga. Umno pulak bengkeng sangat dengan Cina," kata Mamat itu yang saya... Baca Lagi »

Aku tak cinta Anwar Ibrahim - Abu Nawas

AKU bukan pencinta Anwar Berahim, aku sokong dia hanya sebab dia lawan umno. Tapi hari ni aku nak puji dia sebab dia bijak berpollitik berbanding dengan pemimpin Pas. Baca Lagi »

Bajet MPPP 2013 beri apa pada rakyat P.Pinang?

Di bawah ini adalah fakta yang rakyat harus tahu mengenai Belanjawan Majlis Perbandaran Pulau Pinang yang baru diluluskan supaya tidak ditipu oleh pembangkang Umno Barisan Nasional. Baca Lagi »

Bila Tok Wan masih tidor lagi.....inilah padahnya

Tapi apa pula alasan Azizan kali ini bila Anak syarikat kepada Perbadanan Menteri Besar Kedah (PMBKed) mengambil pinjaman AS$40 juta (RM134 juta) tanpa kelulusan lembaga pengarah untuk projek pembalakan dan pembangunan yang kemudiannya bermasalah. Baca Lagi »

Wathatiyyah ajar Najib pakai rantai?

Fiqh as Syafi'iy berpendapat haram hukumnya lelaki menyerupai wanita dalam berpakaian dan perhiasan seperti mengenakan anting-anting, loket, kalung, rantai leher dan gelang tangan. Juga diharamkan peniruan dalam bentuk percakapan dan lengganglengguk kecuali itu adalah asal kejadiannya (pondan). Baca Lagi »

"Salahkah Haziq tuntut pendidikan percuma?"

"Mahasiswa undang-undang bukan sahaja kawan tetapi merupakan sebuah 'family' (keluarga)," ujar Vince. Baca Lagi »

Azmin didakwa punca Bersih 3.0 jadi 'kotor'

Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali didakwa menyemarak amarah rakyat untuk ke daerah larangan Dataran Merdeka. Baca Lagi »

Adakah Nasharuddin bantu Umno gagalkan Bersih guna isu LGBT?

BLOGGER Cikgu Husseyn (kiri) bertanya, "Apakah Nasha yang kini mula 'tibai' Anwar sedang selangkah demi selangkah mengikut jejak Hasan Ali?" Baca Lagi »

BERSIH 3.0 - Kenapa Kita Mesti Sokong?

Tuntutan BERSIH 3.0 bukan bagi pihak parti pembangkang semata-mata, tetapi untuk kesejahteraan rakyat Malaysia seluruhnya. Baca Lagi »

Interpol Rancang Tangkap Yusof al-Qardhawi, Anwar Bagaimana?

Sekiranya tangkapan bermotif politik dikenakan ke atas al-Qardhawi, dijangka memberi kesan berantai kepada Pakatan Rakyat di negara ini. Ini kerana, Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan isterinya Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail (Presiden PKR) antara pemimpin ulung Malaysia yang dijemput hadir di kediaman al-Qardhawi bagi menyaksikan perjanjian persefahaman antara Hamas dan Fatah. Baca Lagi »