Adakah Nasharuddin bantu Umno gagalkan Bersih guna isu LGBT?

PEMBERITAHUAN: Tulisan dalam bahagian Dari Blog ini merupakan pandangan peribadi pemilik blog yang disertakan sebagai rujukan dan tidak semestinya menggambarkan pendirian PenangInsight.com.
Al-Husseyn| Oct 17, 1:37 AM

 
Dakwaan sesetengah pihak bahawa komuniti LGBT adalah semuanya mengenai seks bebas; sehinggakan perayaan 'Seksualiti Merdeka’ tahun lepas telah dijadikan kambing hitam dan penganjur dihina.Termasuklah Ambiga kerana dijemput untuk merasmikan festival yang dibatalkan itu.
Hakikat bahawa Seksualiti Merdeka tidak pernah mempromosikan "seks bebas". Ia hanya kira-kira satu kumpulan orang-orang yang mahu berkongsi akaun peribadi tentang bagaimana mereka telah didiskriminasi.

Komuniti LGBT ini menggunakan istilah’Seksualiti Merdeka’ini untuk menyerlahkan hakikat bahawa walaupun semua ini tahun selepas kemerdekaan kita, tidak semua rakyat bebas untuk menjadi siapa mereka.
 

Mereka ini sentiasa menerima gangguan dan ejekan yang menghina dengan panggilan-panggilan seperti "pondan", "bapok" dan "lembut" .

Bukankah setiap orang di Malaysia berhak untuk bebas daripada diskriminasi, gangguan dan keganasan untuk orientasi seksual dan identiti jantina mereka

Tetapi, Umno/BN cuba mengalihkan perhatian orang ramai dengan menakut-nakutkan dengan kisah kaum Nabi Lut mengenai seks songsang atau homoseksual.
Yang peliknya, perbincangan Umno/BN mengenai LGBT ini mesti berkisar disekitar Anwar Ibrahim atau Ambiga.

Secara tidak langsung Umno/BN mahu menyampaikan mesej bahawa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak boleh menjadi PM kerana dia telah didakwa menjadi biseksual.

 

Waima, mahkamah telah mendapati Anwar Ibrahim terbukti tidak ada kaitan dengan tuduhan melakukan liwat keatas Saiful .

Kempen menggodam Anwar ini dipertingkatkan lagi dengan penubuhan 'TIBAI' yang ketuanya bergelar 'Mursyidul Am'! Klik sini untuk kenal 'Mursyidul Am' kaki tibai. 
Dan Ambiga, adalah semata-mata kerana penglibatan beliau dengan 'BERSIH’. Kita semua jangan mudah tertipu dengan aksi murahan dari Umno seperti bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa.
 
Apakah Nasha yang kini mula 'tibai' Anwar sedang selangkah demi selangkah mengikut jejak Hasan Ali ?
 

Ruangan Komen

PERINGATAN: PenangInsight tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun laman sosial dan tidak semestinya menggambarkan pendirian PenangInsight.com. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.